Grönlunds orgelbyggeri genomför flera gånger per år serviceresor genom Sverige, Norge och Finland. Vi planerar gärna resorna tillsammans med annat projekt för att minska påvekran på miljön och resekostnaderna.

Behöver något åtgärdas, kontrolleras eller förbättras så hör av er. Hellre för tidigt än för sent, kanske är vi i er närhet och kan svänga förbi för en snabb översyn.

Ibland behöver orgeln mer än bara ett snabbt besök. Behovet av och tiden mella besöken är olika mellan instrumenten. Ibland krävs mycket och ibland lite. ÖvrigtDet kan vara stämning mekanik, intonation eller rengöring. Det är svårt att avgöra innan man kommer till kyrkan vad som behövs.

Generellt är det bra om besöken inte blir alltför ofta för att inte påverka piporna i onödan. Så stämning av labialpiporna bör inte göras för ofta. Rörstämmorna däremot vill gärna ha omsorg ganska ofta.

Förutom stämning så behöver mekaniken kontrolleras och justeras ibland. Kanske tar kopplet ojämnt eller att någon ton riskerar att hyla.